Kapusta faszerowana

Babcia Halinka - Przepis na: Kapusta faszerowana offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kapusta faszerowana
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a


czas:

Kapusta faszerowana - SKŁADNIKI:

  • 700 g kapusty
  • 400 g wołowiny
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ryżu
  • 1/2 cebuli
  • 50 g słoniny
  • 3 łyżki tartego sera
  • 2 szkl sosu
  • pieprz
  • sól

Kapusta faszerowana - PRZYGOTOWANIE:

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a główkę włożyć do rondla, zalać gorącą osoloną wodą i ugotować. Gdy będzie miękka wylać wodę a kapustę ostudzić. Następnie wewnątrz główki wyciąć liście, pozostawiając 10-12 sztuk. Na farsz mięso wraz z cebulą przepuścic przez maszynkę. Dodać rozdrobnioną słoninę, sól, pieprz, jajko i ugotowany ryż. Farsz kłaść cienkimi warstwami między liśćmi kapusty, formując kapustę tak, jak wyglądała na początku. Zalać sosem śmietanowym, posypac tartym serem i zapiec w słabo nagrzanym piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta faszerowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kapusta na ciepło z pieczarkami Pierogi z kapustą i pieczarkami Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie Pomidory nadziewane ryżem z kapustą Sałatka z kapustą, ogórkiem i papryką na zimę
Zasmażana kapusta do obiadu Młoda kapusta zasmażana z koprem Kapusta duszona z pomidorami
Surówka z kapusty i pomidorów Mielone z kaszą i kapustą Włoska surówka jako dodatek do obiadu

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane