Kapusta faszerowana

Babcia Halinka - Przepis na: Kapusta faszerowana offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kapusta faszerowana
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a


czas:

Kapusta faszerowana - SKŁADNIKI:

  • 700 g kapusty
  • 400 g wołowiny
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ryżu
  • 1/2 cebuli
  • 50 g słoniny
  • 3 łyżki tartego sera
  • 2 szkl sosu
  • pieprz
  • sól

Kapusta faszerowana - PRZYGOTOWANIE:

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a główkę włożyć do rondla, zalać gorącą osoloną wodą i ugotować. Gdy będzie miękka wylać wodę a kapustę ostudzić. Następnie wewnątrz główki wyciąć liście, pozostawiając 10-12 sztuk. Na farsz mięso wraz z cebulą przepuścic przez maszynkę. Dodać rozdrobnioną słoninę, sól, pieprz, jajko i ugotowany ryż. Farsz kłaść cienkimi warstwami między liśćmi kapusty, formując kapustę tak, jak wyglądała na początku. Zalać sosem śmietanowym, posypac tartym serem i zapiec w słabo nagrzanym piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta faszerowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kapusta ze śmietaną Surówka z białej kapusty Kapusta na ciepło z pieczarkami
Pierogi z kapustą i pieczarkami Surówka z kiszonej kapusty Surówka z koperkiem w miodowo musztardowym sosie
Pomidory nadziewane ryżem z kapustą Sałatka z kapustą, ogórkiem i papryką na zimę Zasmażana kapusta do obiadu
Młoda kapusta zasmażana z koprem Kapusta duszona z pomidorami Surówka z kapusty i pomidorów

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane