Kapusta faszerowana

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Kapusta faszerowana
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a


czas:

Kapusta faszerowana - SKŁADNIKI:

  • 700 g kapusty
  • 400 g wołowiny
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ryżu
  • 1/2 cebuli
  • 50 g słoniny
  • 3 łyżki tartego sera
  • 2 szkl sosu
  • pieprz
  • sól

Kapusta faszerowana - PRZYGOTOWANIE:

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a główkę włożyć do rondla, zalać gorącą osoloną wodą i ugotować. Gdy będzie miękka wylać wodę a kapustę ostudzić. Następnie wewnątrz główki wyciąć liście, pozostawiając 10-12 sztuk. Na farsz mięso wraz z cebulą przepuścic przez maszynkę. Dodać rozdrobnioną słoninę, sól, pieprz, jajko i ugotowany ryż. Farsz kłaść cienkimi warstwami między liśćmi kapusty, formując kapustę tak, jak wyglądała na początku. Zalać sosem śmietanowym, posypac tartym serem i zapiec w słabo nagrzanym piekarniku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta faszerowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kapuśniak Eli na wędzonce Zupa z kapustą i grochem Łazanki mieszane
Surówka z kiszonej kapusty,cebuli i marchewki Pikantne naleśniki z kapustą pekińską  i mięsem Koperkowe naleśniki z wczesną kapustą
Surówka z kapusty zwanej sweetheart cabbage Knedle ziemniaczane z kiełbasą i kiszoną kapustą Kapusta włoska z boczkiem i pomidorami
Pierożki pieczone Gęsta zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą Gołąbki bez zawijania - pieczone

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane