Kapusta faszerowana

Babcia Halinka - autor przepisu Kapusta faszerowana offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Kapusta faszerowana
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a


czas:

Kapusta faszerowana - SKŁADNIKI:

  • 700 g kapusty
  • 400 g wołowiny
  • 1 jajko
  • 3 łyżki ryżu
  • 1/2 cebuli
  • 50 g słoniny
  • 3 łyżki tartego sera
  • 2 szkl sosu
  • pieprz
  • sól

Kapusta faszerowana - PRZYGOTOWANIE:

Z oczyszczonej główki kapusty średnich rozmiarów wyciąć głąb, a główkę włożyć do rondla, zalać gorącą osoloną wodą i ugotować. Gdy będzie miękka wylać wodę a kapustę ostudzić. Następnie wewnątrz główki wyciąć liście, pozostawiając 10-12 sztuk. Na farsz mięso wraz z cebulą przepuścic przez maszynkę. Dodać rozdrobnioną słoninę, sól, pieprz, jajko i ugotowany ryż. Farsz kłaść cienkimi warstwami między liśćmi kapusty, formując kapustę tak, jak wyglądała na początku. Zalać sosem śmietanowym, posypac tartym serem i zapiec w słabo nagrzanym piekarniku.



Komentarze do Kapusta faszerowana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i boczkiem Tarta z kiszoną kapustą Kapusta brukselka w bułce tartej
Młoda kapustka na maśle - zasmażana Młoda kapusta zasmażana z pomidorami Mostki na kapuściano pieczarkowej pierzynie
Wiosenna tarta na rukolowym spodzie Gołąbki wiosenne z sosem pomidorowym Roladki z kapustą i parówką
Zapiekane pałki z kapustą i pieczarkami Surówka z pekinki, marchewką i pomidorem Kurczak na kwaśno rozanki
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane