Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kapusta kiszona obgotowana z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do smażonej ryby i wszelkiego rodzaju kluch .

Kapusta kiszona obgotowana z koperkiem

Składniki:

Kapusta kiszona obgotowana z koperkiem

 

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka bulionu drobiowego ( Knorra )
  • 2 łyżki usiekanego koperku
  • cukier
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona obgotowana z koperkiem
Kapustę wypłukać jeśli zachodzi taka potrzeba , by nie była za kwaśna . Zalać wodą tak by zakryła kapustę . Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut . Odcedzić . Włożyć masło , koperek . Chwilę dusić . Doprawić do smaku cukrem i pieprzem .