Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta kiszona z fasolą i borowikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna kapusta z grzybami i fasolą.

Kapusta kiszona z fasolą i borowikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta kiszona z fasolą i borowikami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona z fasolą i borowikami
Grzyby namoczyć w wodzie i zostawić na noc. Potem je umyć, pokroić i dusić pod przykryciem do miękkości, przyprawić solą i pieprzem. Kapustę pokroić, zalać wodą, gotować do miękkości na wolnym ogniu. Przyprawić kminkiem i kucharkiem. Fasolę umyć, zalać zimną wodą, również odstawić na noc. Na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i pieprzu w kulkach. Przyprawić solą i pieprzem. Grzyby i fasolę dodać do ugotowanej kapusty, pogotować chwilę razem. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, kucharkiem i pieprzem.
Kapusta kiszona z fasolą i borowikami
Wymoczone grzyby udusić do miękkości i przyprawić.
Kapusta kiszona z fasolą i borowikami
Kapustę pokroić i ugotować, dodać kminek i sól.
Kapusta kiszona z fasolą i borowikami
Wymoczoną fasolkę ugotować z przyprawami.
Kapusta kiszona z fasolą i borowikami
Do ugotowanej kapusty dodać fasolę i grzyby.