mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kapusta kiszona zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Idealna do obiadu szczególnie zimową porą :-)

Kapusta kiszona zasmażana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta kiszona zasmażana

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona zasmażana
Kapustę kiszoną wkładam do garnka i zalewam 1 litrem wody. Jak kapusta jest za kwaśna można ją wcześniej przepłukać. Gotuję do miękkości 30 minut. Po ugotowaniu odlewam wodę i dodaję liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Cebulkę obieram, i kroję w kostkę. Dodaję do kapusty i odsmażam razem z kapustą. Dodaję smalec.
Kapusta kiszona zasmażana
Kapusta kiszona w garnku zalana wodą czas gotowania 30 min
Kapusta kiszona zasmażana
Cebula obrana i pokrojona w kostkę do kapusty