Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta młoda z koperkiem i kminkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta młoda z koperkiem i mielonym kminkiem to wspaniały dodatek do pieczonego kurczaka razem z ziemniakami.

Kapusta młoda z koperkiem i kminkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta młoda z koperkiem i kminkiem

 

  • 50 dag kapusty młodej
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 4-5 łyżek siekanego koperku
  • sól
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Kapusta młoda z koperkiem i kminkiem
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać przyprawę i gotować przez kilka minut. Z mąki masła i oleju zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z pół miękką kapustą, dodać mielony kminek, posiekany koperek, odrobinę soku z cytryny i gotować do miękkości. Następnie doprawić do smaku solą.
Kapusta młoda z koperkiem i kminkiem
Kapustę oczyścić i dość grubo poszatkować
Kapusta młoda z koperkiem i kminkiem
Włożyć do garnka dodać przyprawę i gotować
Kapusta młoda z koperkiem i kminkiem
Z mąki masła i oleju zrobić rumianą zasmażkę
Kapusta młoda z koperkiem i kminkiem
Połączyć z kapustą dodać koprek kminek wymieszać i gotować do miękkości