Kapusta modra

Kapusta « poprzedni | następny »
agnieszkalider - Przepis na: Kapusta modra offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kapusta modra
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Modra kapusta po śląsku na boczku


trudność: średne
czas:

Kapusta modra - SKŁADNIKI:

  • kapusta czerwona 1 średnia szt
  • boczek wędzony 20 dkg
  • cebula 1 szt
  • sól 1,5 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • ocet jabłkowy 1 łyżeczka
  • kminek mielony 0,5 łyżeczki
  • masło 2 łyżki

Kapusta modra - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować niezbędne składniki na danie. Kapustę czerwoną umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć, poszatkować drobno i obgotować w lekko osolonej wodzie wraz ze zmielonym drobno kminkiem. Boczek pokroić w kostkę, usunąć z niego części niejadalne i tłuste i podsmażyć na patelni wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Kapustę odcedzić, odcisnąć z nadmiaru wody, dodać do niej podsmażony boczek z cebulą, dodać przyprawy sól- 0,5 łyżeczki, pieprz, ocet jabłkowy, masło. W razie konieczności można dosolić. Przełożyć do szerokiego rondla. Wymieszać dokładnie składniki i podsmażyć na maśle. Podawać na ciepło lub zimno.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta modra  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Gołąbki w panierce Schab pod jarmużową pierzynką Kapuściane rogaliki
Placki z kapusty Kapusta biała z boczniakami i koperkiem Surówka z kapusty pekińskiej Elfi
Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Surówka jesienna z czerwonej kapusty Surówka z kapusty i marchewki z koperkiem
Bigos ze słodkiej kapusty Krokiety z czerwoną kapustą Barowa kapusta według Babci Ani

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane