Kapusta modra

Kapusta « poprzedni | następny »
agnieszkalider

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
zdjęcia: 1 z 1
Kapusta modra
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Modra kapusta po śląsku na boczku


trudność: średnie
czas:

Kapusta modra - SKŁADNIKI:

  • kapusta czerwona 1 średnia szt
  • boczek wędzony 20 dkg
  • cebula 1 szt
  • sól 1,5 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • ocet jabłkowy 1 łyżeczka
  • kminek mielony 0,5 łyżeczki
  • masło 2 łyżki

Kapusta modra - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować niezbędne składniki na danie. Kapustę czerwoną umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć, poszatkować drobno i obgotować w lekko osolonej wodzie wraz ze zmielonym drobno kminkiem. Boczek pokroić w kostkę, usunąć z niego części niejadalne i tłuste i podsmażyć na patelni wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Kapustę odcedzić, odcisnąć z nadmiaru wody, dodać do niej podsmażony boczek z cebulą, dodać przyprawy sól- 0,5 łyżeczki, pieprz, ocet jabłkowy, masło. W razie konieczności można dosolić. Przełożyć do szerokiego rondla. Wymieszać dokładnie składniki i podsmażyć na maśle. Podawać na ciepło lub zimno.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta modra  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kotlety z młodej kapusty Zapiekanka z mięsem mielonym Surówka z białej kapusty
Kapuściany garnek Lazania z kapustą włoską i kurczakiem Domowe łazanki z kurczakiem i pomidorem
Nogi z kaczki po góralsku Surówka z kiszonej kapusty Coleslaw z czerwonej kapusty
Kapuśniak Eli na wędzonce Zupa z kapustą i grochem Łazanki mieszane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane