Kapusta modra

Kapusta « poprzedni | następny »
agnieszkalider

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
zdjęcia: 1 z 1
Kapusta modra
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Modra kapusta po śląsku na boczku


trudność: średnie
czas:

Kapusta modra - SKŁADNIKI:

  • kapusta czerwona 1 średnia szt
  • boczek wędzony 20 dkg
  • cebula 1 szt
  • sól 1,5 łyżeczka
  • pieprz 1 łyżeczka
  • ocet jabłkowy 1 łyżeczka
  • kminek mielony 0,5 łyżeczki
  • masło 2 łyżki

Kapusta modra - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować niezbędne składniki na danie. Kapustę czerwoną umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć, poszatkować drobno i obgotować w lekko osolonej wodzie wraz ze zmielonym drobno kminkiem. Boczek pokroić w kostkę, usunąć z niego części niejadalne i tłuste i podsmażyć na patelni wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Kapustę odcedzić, odcisnąć z nadmiaru wody, dodać do niej podsmażony boczek z cebulą, dodać przyprawy sól- 0,5 łyżeczki, pieprz, ocet jabłkowy, masło. W razie konieczności można dosolić. Przełożyć do szerokiego rondla. Wymieszać dokładnie składniki i podsmażyć na maśle. Podawać na ciepło lub zimno.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta modra  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kapusta Eli ala szybki bigos Kapusta resztkowa Eli Szybki makaron Eli ala łazanki
Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami Wegetariańska modra kapusta Gołąbki z soczewicą
Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem Kimchi czyli koreański dodatek do wszystkiego Kapusta gotowana
Smażone kiełbaski na słodkim bigosie Gołąbki z kaszanką Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane