Kapusta na golonce

Katarzyna J. - Przepis na: Kapusta na golonce offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 608
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kapusta na golonce
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo apetyczna kapusta na golonce


trudność: łatwe
czas:

Kapusta na golonce - SKŁADNIKI:

  • 1 przednia golonka wieprzowa
  • 70 dkg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
  • kminek, ziele angieskie, liśc laurowy
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki

Kapusta na golonce - PRZYGOTOWANIE:

Golonkę obieramy ze skóry, myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości (10 minut przed końcem gotowania solimy wywar). Kapustę wkładamy do drugiego garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Odlewamy z kapusty wodę i wlewamy nową. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu. Do kapusty wsypujemy przyprawę oraz wrzucamy ziele, liść i kminek. Mieszamy i nadal gotujemy. Ugotowaną golonkę wyjmujemy z wywaru. Rozdrabniamy mięso i dodajemy do gotującej się kapusty. Cebule szklimy na tłuszczu, także dodajemy do kapusty. Z mąki i smalcu przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy w kapuście. Całość gotujemy jeszcze około 30 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta na golonce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Rybka pod kruszonką Sezonowe leczo z wołowiną Cukiniowe leczo z klopsikami
Kurczak z ananasem i ryżem Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym
Placuszki z jabłkami i cynamonem Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami Papryka faszerowana z sosem pomidorowym
Łopatka pieczona z warzywami Gulasz z mini patisonami i fasolką Racuchy rybne z warzywami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane