Kapusta na golonce

Katarzyna J.

Srebrny Ekspert
Przepisy: 675
zdjęcia: 1 z 1
Kapusta na golonce
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo apetyczna kapusta na golonce


trudność: łatwe
czas:

Kapusta na golonce - SKŁADNIKI:

  • 1 przednia golonka wieprzowa
  • 70 dkg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
  • kminek, ziele angieskie, liśc laurowy
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki

Kapusta na golonce - PRZYGOTOWANIE:

Golonkę obieramy ze skóry, myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości (10 minut przed końcem gotowania solimy wywar). Kapustę wkładamy do drugiego garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Odlewamy z kapusty wodę i wlewamy nową. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu. Do kapusty wsypujemy przyprawę oraz wrzucamy ziele, liść i kminek. Mieszamy i nadal gotujemy. Ugotowaną golonkę wyjmujemy z wywaru. Rozdrabniamy mięso i dodajemy do gotującej się kapusty. Cebule szklimy na tłuszczu, także dodajemy do kapusty. Z mąki i smalcu przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy w kapuście. Całość gotujemy jeszcze około 30 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta na golonce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Wątróbka w warzywach Pieczona miruna w sosie curry Klopsiki z soczewicy
Łosoś pieczony z nutą cytryny Krokiety z ciecierzycą Drób z musztardą
Kotleciki jajeczne Pyzy z wędliną, kaszą kuskus i siemieniem lnianym Łosoś z ziemniakami z patelni
Ryba w sosie śmietanowym Ogniste kieszonki drobiowe Bigos z cukinii z gruszką, kiełbasą i ziołami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane