Kapusta na golonce

Katarzyna J. - Przepis na: Kapusta na golonce offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 647
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kapusta na golonce
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo apetyczna kapusta na golonce


trudność: łatwe
czas:

Kapusta na golonce - SKŁADNIKI:

  • 1 przednia golonka wieprzowa
  • 70 dkg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej
  • kminek, ziele angieskie, liśc laurowy
  • pieprz, sól
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki

Kapusta na golonce - PRZYGOTOWANIE:

Golonkę obieramy ze skóry, myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości (10 minut przed końcem gotowania solimy wywar). Kapustę wkładamy do drugiego garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Odlewamy z kapusty wodę i wlewamy nową. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu. Do kapusty wsypujemy przyprawę oraz wrzucamy ziele, liść i kminek. Mieszamy i nadal gotujemy. Ugotowaną golonkę wyjmujemy z wywaru. Rozdrabniamy mięso i dodajemy do gotującej się kapusty. Cebule szklimy na tłuszczu, także dodajemy do kapusty. Z mąki i smalcu przygotowujemy zasmażkę, rozprowadzamy w kapuście. Całość gotujemy jeszcze około 30 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta na golonce  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kalafior pod beszamelem Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Leczo z patisonami i kolorową cukinią Leczo z boczniakami i cukinią Krem marchewkowo-dyniowo-burakowy
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Wstążki z sosem serowo-orzechowym
Żeberka pieczone Leczo z dynią i kalarepką Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane