Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kapusta pekińska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 3

Z sosów sojowego i chili, soku z cy-tryny i mleczka kokosowego zrobić sos,

Kapusta pekińska

Składniki:

Kapusta pekińska

 

  • mała kapusta pekińska
  • puszka mleczka kokosowego
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 3 łyżki sosu chili
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • drobno pokrojona czerwona papryka
  • cebula dymka posiekana wraz ze szczypiorem
  • 2 cm imbiru pokrojonego w cienkie plasterki
  • 3 pokruszone ząbki czosnku
  • orzechy ziemne

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska
Z sosów sojowego i chili, soku z cy-tryny i mleczka kokosowego zrobić sos, odstawić. Na woku rozgrzać olej i przesmażyć białą część cebulki, paprykę, czosnek i imbir. Kapustę przelać wrzątkiem, odcedzić, rozłożyć na półmisku, posypać smażonymi warzywami, polać sosem, wymieszać i posypać orzechami. Dekorować posiekanym szczypiorem.