Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapusta pekińska z ananasem jest smaczna, łatwa i szybka do zrobienia.

Kapusta pekińska z ananasem

Składniki:

Kapusta pekińska z ananasem

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 3-4 krążki ananasa
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z ananasem
Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórka kiszonego zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Krążki ananasa osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do salaterki, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem, wymieszać. Surówkę oblać sosem z oliwy i musztardy.

Tagi:

kapusta