marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Kapusta pekińska z ananasem i granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Robie na niedzielny obiad do pieczonego kurczaka

Kapusta pekińska z ananasem i granatem

Składniki:

Kapusta pekińska z ananasem i granatem

 

  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • 3 plastry ananasa z puszki
  • 1 owoc granatu
  • 3 łyżki syropu z ananasa
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • cukier
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z ananasem i granatem
Pokroić kapustę w cienkie paseczki, ananasy w drobną kostkę . Obrać owoc granatu i wybrać pestki ( bez tych białych otoczek). Zmieszać olej, syrop z ananasa , sok z cytryny - 2 łyżki. Zmieszać wszystkie składniki. Doprawić do smaku solą , cukrem , sokiem z cytryny. Posypać natką .Wymieszać.

Tagi:

kapusta