Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty pekińskiej to bardzo smaczny, łatwy i szybki do przygotowania dodatek do obiadu. Polecam.

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką

 

  • 20-30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 jabłko
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką
Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Kiszone ogórki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, skropić oliwą z oliwek, wymieszać.

Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.  
Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką
Przygotować wszystkie potrzebne składniki.
Kapusta pekińska z jabłkiem i marchewką
Dodać przyprawy do smaku, wymieszać z oliwą.