iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapusta pekińska z pestakmi dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka z kapusty pekińskiej z owocami goji i pestkami dyni

Kapusta pekińska z pestakmi dyni

Składniki:

Kapusta pekińska z pestakmi dyni

 

  • 1/3 szt kapusta pekińska,
  • 3 szt korniszony,
  • 1 łyżka owoce goji,
  • 1 łyżka pestki dyni,
  • pietruszka zielona,
  • koperek,
  • 1/2 szt cebula,
  • sos winegret

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z pestakmi dyni
Kapustę pekińska myjemy ,osuszamy i kroimy dość drobno. Cebulę białą obieramy i siekamy. Korniszona kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy , dodajemy pestki dyni i owoce goji. Robimy sos winegret i dodajemy do sałatki. dodajemy pokrojona natkę i pietruszkę. Mieszamy i odstawiamy na ok 15 min ,żeby składniki przeszły smakiem. Podajemy zimna z lodówki.