Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z włoszczyzną paski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kapusta pekińska jest smaczna z różnymi dodatkami. Z włoszczyzną i majonezem z czosnkiem smakuje wyjątkowo.

Kapusta pekińska z włoszczyzną paski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta pekińska z włoszczyzną paski

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z włoszczyzną paski
Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z majonezem. Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Włoszczyznę paski wsypać do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-6 minut, odcedzić, ostudzić. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku, wymieszać.
Kapusta pekińska z włoszczyzną paski
Umytą i osuszoną kapustę poszatkować włożyć do miski
Kapusta pekińska z włoszczyzną paski
Warzywa ugotować al-dente i osączyć na sicie
Kapusta pekińska z włoszczyzną paski
Wszystkie przygotowane składniki połączyć
Kapusta pekińska z włoszczyzną paski
Dodać majonez z czosnkiem doprawić do smaku wymieszać