bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kapusta po wrocławsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo ciekawy pomysł na kapustę,

Kapusta po wrocławsku

Składniki:

Kapusta po wrocławsku

 

  • 1 kg kapusty białej lub włoskiej,
  • 250 ml mleka,
  • tłuszcz do naczynia,
  • 5 dag keczupu,
  • 1-2 zółtka,
  • 5 dag sera żółtego,
  • sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta po wrocławsku
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, przekroić na 4 części, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i mleka, gotować aż będzie chrupiąca. Potem wyjąć, odsączyć, wystudzić, wyciąć głąb, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, polać keczupem wymieszanym z żółtkami, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku.

Tagi:

sery ser kapusta