luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Kapusta włoska faszerowana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kapusta tak inaczej.. inspiracja z jakiejś starej gazety, lecz inne nadzienie..

Kapusta włoska faszerowana

Składniki:

Kapusta włoska faszerowana

 

  • 1 główka włoskiej kapusty
  • 2 szkl bulionu

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska faszerowana
Kapustę ugotować w całości . .. ok 20 min na wolnym ogniu, Zdjąć porwane liście wyciąć największy kawałek głąba. i rozłożyć liście nie psując jej formy.Sam środek wielkości pięści wyciąć całkowicie.



Przygotować farsz; Cebulę przysmażyć z grzybami dodać do mięsa, oraz resztę przypraw jajka i rozdrobniony chleb, wyrobić masę mięsną. Kapustę ułożyć na foli aluminiowej ułożonej w gwiazdę.

Do środka nałożyć więcej nadzienia a potem pomędzy liście wkładać nadzienie i składać kapustę utrzymując jej kształt. Zawinąć wszystkie liście i kapustę szczelnie zamknąć w foliowej paczce.. Obwiązać sznureczkiem zeby potem przy wyjmowaniu nie bylo problemu..

Włożyć do garnka podlać bulionem i gotować ok 30-40 min. Tak ugotowaną kapustę wyjąć , dzielić na cząstki i podawać polaną sosem pomidorowym.