Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kapusta włoska kwaszona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można używać do sałatek i surówek.

Kapusta włoska kwaszona

Składniki:

Kapusta włoska kwaszona

 

Sposób przygotowania:

Kapusta włoska kwaszona
Oczyścić kapustę, wyciąć głąb i drobno poszatkować. Posolić
i wymieszać.Jabłka obrać, umyć, pokroić w plastry. Ogórki obrać, umyć i drobno pokroić. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem, wkładać do garnka kamiennego
i mocno ubijać. Na wierzch kapusty położyć talerz i obciążyć.
Przykryć pokrywką. Po dwóch tygodniach kapustę przełożyć do słoików, ręką ubić mocno, pasteryzować 20 minut. Odstawić w chłodne miejsce.