Kapusta włoska zasmażana.

Kapusta, Dodatki « poprzedni | następny »
msewka - Przepis na: Kapusta włoska zasmażana. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 593
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kapusta włoska zasmażana.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny dodatek do dań obiadowych.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kapusta włoska zasmażana. - SKŁADNIKI:

  • 1 mała główka kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • szczypta cukru
  • 5 dag masła prawdziwego
  • 1 czubata łyżka maki pszennej
  • sól i pieprz ziołowy
  • 2 łyżki octu 10% lub sok z cytryny
  • duża garść posiekanego koperku

Kapusta włoska zasmażana. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę opłukać i osuszyć.Poszatkować jak na surówkę. Zalać w garnku kapustę tak,aby ją lekko przykryła. Oprószyć cukrem i posolić. Gdy się zagotuje i puści sok odlać połowę płynu-nie wylewać..Gotować do miękkości. Cebulę obrać ,opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło.Wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić.Oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Podlewać wystudzonym wywarem z kapusty, który wcześniej odlaliśmy i mieszamy intensywnie aż z mąki i płynu powstanie gęsty sos. Dodajemy ugotowaną kapustę,oprószamy pieprzem ziołowym i solimy.Zaprawiamy octem wg. uznania i mieszamy z pokrojonym drobno koperkiem.Zasmażamy kilka minut.Podajemy na gorąco do dań obiadowych lub możemy jeść jako samodzielne danie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta włoska zasmażana.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kapusta duszona z pomidorami Surówka z kapusty i pomidorów Mielone z kaszą i kapustą
Włoska surówka jako dodatek do obiadu Łazanki z gotowanymi pieczarkami Bigos z białej kapusty i świeżych pomidorów
Surówka z pomidorami i śliwkami Schab duszony w kapuście Eintopf z kapustą, cukinią i kalrepą
Gołąbki w młodej kapuście Kapusta młoda z cukinią i ketchupem Rumbledthumps - grzmotnięte razem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane