Kapusta włoska zasmażana.

Kapusta, Dodatki « poprzedni | następny »
msewka - Przepis na: Kapusta włoska zasmażana. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 594
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kapusta włoska zasmażana.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny dodatek do dań obiadowych.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kapusta włoska zasmażana. - SKŁADNIKI:

  • 1 mała główka kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • szczypta cukru
  • 5 dag masła prawdziwego
  • 1 czubata łyżka maki pszennej
  • sól i pieprz ziołowy
  • 2 łyżki octu 10% lub sok z cytryny
  • duża garść posiekanego koperku

Kapusta włoska zasmażana. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę opłukać i osuszyć.Poszatkować jak na surówkę. Zalać w garnku kapustę tak,aby ją lekko przykryła. Oprószyć cukrem i posolić. Gdy się zagotuje i puści sok odlać połowę płynu-nie wylewać..Gotować do miękkości. Cebulę obrać ,opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło.Wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić.Oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Podlewać wystudzonym wywarem z kapusty, który wcześniej odlaliśmy i mieszamy intensywnie aż z mąki i płynu powstanie gęsty sos. Dodajemy ugotowaną kapustę,oprószamy pieprzem ziołowym i solimy.Zaprawiamy octem wg. uznania i mieszamy z pokrojonym drobno koperkiem.Zasmażamy kilka minut.Podajemy na gorąco do dań obiadowych lub możemy jeść jako samodzielne danie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta włoska zasmażana.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kapusta z grzybami i majerankiem Gołąbki w panierce Schab pod jarmużową pierzynką
Kapuściane rogaliki Placki z kapusty Kapusta biała z boczniakami i koperkiem
Surówka z kapusty pekińskiej Elfi Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Surówka jesienna z czerwonej kapusty
Surówka z kapusty i marchewki z koperkiem Bigos ze słodkiej kapusty Krokiety z czerwoną kapustą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane