Kapusta włoska zasmażana.

Kapusta, Dodatki « poprzedni | następny »
msewka - Przepis na: Kapusta włoska zasmażana. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 594
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kapusta włoska zasmażana.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny dodatek do dań obiadowych.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kapusta włoska zasmażana. - SKŁADNIKI:

  • 1 mała główka kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • szczypta cukru
  • 5 dag masła prawdziwego
  • 1 czubata łyżka maki pszennej
  • sól i pieprz ziołowy
  • 2 łyżki octu 10% lub sok z cytryny
  • duża garść posiekanego koperku

Kapusta włoska zasmażana. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę opłukać i osuszyć.Poszatkować jak na surówkę. Zalać w garnku kapustę tak,aby ją lekko przykryła. Oprószyć cukrem i posolić. Gdy się zagotuje i puści sok odlać połowę płynu-nie wylewać..Gotować do miękkości. Cebulę obrać ,opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło.Wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić.Oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Podlewać wystudzonym wywarem z kapusty, który wcześniej odlaliśmy i mieszamy intensywnie aż z mąki i płynu powstanie gęsty sos. Dodajemy ugotowaną kapustę,oprószamy pieprzem ziołowym i solimy.Zaprawiamy octem wg. uznania i mieszamy z pokrojonym drobno koperkiem.Zasmażamy kilka minut.Podajemy na gorąco do dań obiadowych lub możemy jeść jako samodzielne danie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kapusta włoska zasmażana.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Gołąbki w panierce Schab pod jarmużową pierzynką Kapuściane rogaliki
Placki z kapusty Kapusta biała z boczniakami i koperkiem Surówka z kapusty pekińskiej Elfi
Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Surówka jesienna z czerwonej kapusty Surówka z kapusty i marchewki z koperkiem
Bigos ze słodkiej kapusty Krokiety z czerwoną kapustą Barowa kapusta według Babci Ani

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj