Kapusta włoska zasmażana.

Kapusta, Dodatki « poprzedni | następny »
msewka - autor przepisu Kapusta włoska zasmażana. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 589
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Kapusta włoska zasmażana.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny dodatek do dań obiadowych.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Kapusta włoska zasmażana. - SKŁADNIKI:

  • 1 mała główka kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • szczypta cukru
  • 5 dag masła prawdziwego
  • 1 czubata łyżka maki pszennej
  • sól i pieprz ziołowy
  • 2 łyżki octu 10% lub sok z cytryny
  • duża garść posiekanego koperku

Kapusta włoska zasmażana. - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę opłukać i osuszyć.Poszatkować jak na surówkę. Zalać w garnku kapustę tak,aby ją lekko przykryła. Oprószyć cukrem i posolić. Gdy się zagotuje i puści sok odlać połowę płynu-nie wylewać..Gotować do miękkości. Cebulę obrać ,opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło.Wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić.Oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Podlewać wystudzonym wywarem z kapusty, który wcześniej odlaliśmy i mieszamy intensywnie aż z mąki i płynu powstanie gęsty sos. Dodajemy ugotowaną kapustę,oprószamy pieprzem ziołowym i solimy.Zaprawiamy octem wg. uznania i mieszamy z pokrojonym drobno koperkiem.Zasmażamy kilka minut.Podajemy na gorąco do dań obiadowych lub możemy jeść jako samodzielne danie.



Komentarze do Kapusta włoska zasmażana.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i boczkiem Tarta z kiszoną kapustą Kapusta brukselka w bułce tartej
Młoda kapustka na maśle - zasmażana Młoda kapusta zasmażana z pomidorami Mostki na kapuściano pieczarkowej pierzynie
Wiosenna tarta na rukolowym spodzie Gołąbki wiosenne z sosem pomidorowym Roladki z kapustą i parówką
Zapiekane pałki z kapustą i pieczarkami Surówka z pekinki, marchewką i pomidorem Kurczak na kwaśno rozanki
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane