Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kapusta biała zasmażana z dodatkiem jabłka, cukinii i koperku jest pysznym dodatkiem do dania z mięsem.

Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Młode cukinie razem ze skórką pokroić w pół plasterki. Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i gotować. Po 10 minutach wsypać cukinię, szczyptę soli, gotować do miękkości.

Z mąki, masła i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, wsypać posiekany koperek, zagotować. Następnie dodać starte na tarce winne jabłko, doprawić do smaku, wymieszać.
Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem
Poszatkowaną kapustę o startą marchewkę zalać wodą i gotować.
Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem
Do pół miękkiej kapusty dodać pokrojoną cukinię.
Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem
Posiekany koperek i rumianą zasmażkę połączyć z kapustą, zagotować.
Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem
Jabłko obrać, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z ka[pustą, doprawić do smaku.