eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Kapusta z grochem - wybrane przepisy

Kapusta z grochem i grzybami Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna kapusta z grochem i grzybami - nie tylko na Wigilię.

Kapusta z grochem i grzybami Eli

Składniki:

Kapusta z grochem i grzybami Eli

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grochem i grzybami Eli
Grzyby namoczyć na kilka godzin i ugotować do miękkości w wodzie w której się moczyły.Grzyby wyjąć z wywaru (wywar zachować do zupy grzybowej),przestudzić i pokroić w paseczki.Umyty groch zalać wrzącą wodą,ugotować do miękkości i odcedzić.Kapustę ugotować do miękkości i odcedzić.Cebulę obrać,posiekać i usmażyć na maśle.Do kapusty dodać groch,grzyby,przesmażoną cebulę,doprawić solą,pieprzem,wymieszać i przesmażyć.Smacznego!

Tagi:

kapusta groch