Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Książka Kucharska: Kapusta z grochem - wybrane przepisy

Kapusta z grochem włoskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kapusta zasmażana z ciecierzycą, kiełbasą, odrobiną boczku i cebuli. Łatwa i prosta, sycąca i pyszna. Idealna do ziemniaków lub pieczywa.

Kapusta z grochem włoskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z grochem włoskim

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grochem włoskim
Na patelnię wrzucić posiekany drobno boczek, smażyć chwilę, aż się wytopi, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodać kiełbasę pokrojoną w dowolne kawałki, smażyć chwilę, aż się przyrumieni. Kapustę kiszoną poszatkować, wrzucić na patelnię. Dodać kminek, liść laurowy i ziele angielskie, przesmażyć. podlać odrobiną wody i dusić do miękkości kapusty. Następnie dodać ugotowaną ciecierzycę, wymieszać, smażyć chwilę razem aby odparować potrawę (jeśli została jeszcze woda) i żeby smaki się przegryzły. Podawać na gorąco z ziemniakami lub pieczywem
Kapusta z grochem włoskim
Na patelnię wrzucić posiekany drobno boczek, smażyć chwilę, aż się wytopi, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
Kapusta z grochem włoskim
Gdy cebula się zeszkli dodać kiełbasę pokrojoną w dowolne kawałki, smażyć chwilę, aż się przyrumieni.
Kapusta z grochem włoskim
Kapustę kiszoną poszatkować, wrzucić na patelnię. Dodać kminek, liść laurowy i ziele angielskie, przesmażyć. podlać odrobiną wody i dusić do miękkości kapusty.
Kapusta z grochem włoskim
Następnie dodać ugotowaną ciecierzycę, wymieszać, smażyć chwilę razem aby odparować potrawę (jeśli została jeszcze woda) i żeby smaki się przegryzły.

Tagi:

kapusta groch