noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

kapusta z jarzębiną ze słoika

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

po wyciągnięciu tej kapusty ze słoika mamy idealny dodatek do obiadu

 kapusta z jarzębiną ze słoika

Składniki:

kapusta z jarzębiną ze słoika

 

Sposób przygotowania:

kapusta z jarzębiną ze słoika
Umytą kapustę szatkujemy, zasypujemy dwiema łyżkami soli i odstawiamy na kilka godzin. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki, jarzebine dokładnie myjemy i usuwamy szypułki. Z kapusty odlewamy wodę, W garnku układamy warstwowo kapustę, jarzębine, cebule, przyprawy, znowu kapustę, jarzebine, cebule, przyprawy itd. W tym stanie pozostawiamy na 5 dni, po tym czasie odlewamy wytworzony sok, przekładamy do małych słoików i gotujemy (około 20 minut).

Tagi:

kapusta