mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Kapusta z kabanosikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo ciekawa w smaku potrawa.

Kapusta z kabanosikami

Składniki:

Kapusta z kabanosikami

 

  • 2 kapusty chińskie pak choy
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 200g kabanosa
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oleju
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta z kabanosikami
Kapusty pak choy umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić przeciśnięty czosnek i kapustę, chwilę smażyć. Następnie przykryć patelnię pokrywką i dusić ok. 5 minut. Po tym czasie dodać pokrojone na połówki pomidorki, pokrojone kabanosy i sos. Smażyć 5-10 minut. Na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.

Tagi:

sosy kapusta