Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Biała kapusta z koperkiem to bardzo smaczny dodatek do dania z pieczonym kurczakiem. Polecam, smacznego.

Kapusta z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z koperkiem
Kapustę poszatkować wsypać do garnka, dodać posiekaną cebulę, liść laurowy, angielskie ziele, wlać 1,5-2 szkl wody, wsypać odrobinę soli i gotować. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. Po 10 minutach z kapusty odlać nadmiar wody, wsypać posiekany koperek, połączyć z zasmażką i gotować do miękkości. Pod koniec przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.
Kapusta z koperkiem
Kapustę poszatkować wsypać do garnka zalać wodą
Kapusta z koperkiem
Z mąki i masłą zrobić lekko rumianą zsamażkę
Kapusta z koperkiem
Z pół miękkiej kapusty odlać nadmiar wody wsypać koperek
Kapusta z koperkiem
Połączyć z zasmażką doprawić do smaku i ugotować

Tagi:

kapusta