katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1323]

Kapusta z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Z reguły bigos czy kapusta przygotowana jest z suszonymi grzybami ale kapusta z pieczarkami jest też smaczna.

Kapusta z pieczarkami

Składniki:

Kapusta z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. 

Pieczarki oczyszczamy jeśli trzeba obieramy kroimy. 

Na patelni dość mocno rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy Przygotowane pieczarki. 

Chwilę rumienimy i dodajemy do kapusty. Dodajemy też pokrojoną i lekko zrumienioną cebulę. 

Wędlinę dowolnie kroimy i dodajemy do kapusty(można podsmażyć). 

Dodajemy też przyprawy i gotujemy do miękkości.

Doprawiamy do smaku przyprawami i koncentratem pomidorowym.

Tagi:

obiad danie