paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Kapusta z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki i smaczny dodatek do dań głównych np. do golonki czy innego pieczonego mięska. Po prostu pycha.

Kapusta z pieczarkami

Składniki:

Kapusta z pieczarkami

 

 

 

  • Pozostałe przyprawy:
  • 1 łyżeczka płaska słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami
1. Kapustę delikatnie kroimy jeżeli jej kawałki są zbyt duże.

2. Kapustę wrzucamy do garnka dodajemy przyprawy zalewamy wodą i gotujemy ok 30 min. Po tym czasie odcedzamy, zalewamy kapustę świeżą wodą i gotujemy do miękkości.

3. Pieczarki czyścimy, i kroimy w pół plasterki. Wrzucamy na rozgrzane masło i przesmażamy do momentu odparowania wody spod pieczarek

4. Do kapusty dodajemy pieczarki, oraz pozostałe przyprawy. Mieszamy i przesmażamy ok 15 minut na małym ogniu

Tagi:

kapusta