Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Kapusta z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Całkowicie jarska potrawa, może być samodzielna lub jako dodatek.

Kapusta z warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kapusta z warzywami

 

  • 1 główka kapusty
  • 2 marchewki
  • 2-3 łodygi selera
  • 1 słodka cebula
  • 3 zielone papryki
  • 2 brokuły
  • 250 g tofu
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów 411 g
  • ziele angielskie mielone plus inne według uznania (u mnie Kansas City Steak Seasoning i Original

Sposób przygotowania:

Kapusta z warzywami
Kapustę pokroić w miarę drobno,, odkroić różyczki brokuła a łodygi i resztę warzyw i tofu pokroić w kostkę. Włożyć do garnka kapustę, marchew, łodygi brokuła, seler i gotować ok. 15 min. Następnie dodać resztę warzyw i tofu i gotować ok. 10 min. Dodać pomidory i przyprawy i gotować natępne 5 min. Można podawać z ziemniakami lub/i chlebem albo jako dodatek do dań mięsnych. Smacznego.
Kapusta z warzywami
Całkowicie jarska potrawa do podania samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych.