laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Kapusta zasmażana w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapusta z winem może na święta

Kapusta zasmażana w winie

Składniki:

Kapusta zasmażana w winie

 

  • 80 dag kapusty
  • 5 dag tłuszczu
  • 3 dag mąki
  • sól
  • cukier
  • 1/8 l wina czerwonego
  • ocet

 

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana w winie
Kapuste obrać ze zwiędłych lub zepsutych liści. Opłukać i cienko poszatkować. Zalać wrzącą wodą ,dodać cukier sól i tłuszcz.Gotować pod przykryciem. Przyrządzić zasmażke z tłuszczu i mąki. Połączyć z kapustą przyprawić octem i winem . Kapustę można przygotować bez wina przyprawia się wtedy cebulą lub gożdzikami. Podawać do schabu rolad lub gęsi

Tagi:

kapusta