p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kapusta zasmażana z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taka podsmażana kapusta to doskonały dodatek do klusek.

Kapusta zasmażana z boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta zasmażana z boczkiem

 

  • 15 dag kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • szczypta chilli
  • 1 łyżeczka oleju

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana z boczkiem
Kapustę kroimy drobniej, cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na 1 łyżeczce oleju. Doprawiamy niewielką ilością chilli. Podlewamy niewielką ilością wrzącej wody i dusimy pod przykryciem, do odparowania wody. Posypujemy 1 łyżeczką mąki, mieszamy chwilę prażymy i znów podlewamy małą ilością wody, trzymamy aż woda odparuje. Wtedy dodajemy do kapusty trochę smażonego boczku, mieszamy. Taka kapusta to doskonały dodatek do klusek.
Kapusta zasmażana z boczkiem
Kapustę kiszoną kroimy drobniej, cebulę kroimy w kostkę
Kapusta zasmażana z boczkiem
kapustę podsmażona lekko z zcebulką doprawiamy niewielką ilością chilli.
Kapusta zasmażana z boczkiem
Podlewamy niewielką ilością wrzącej wody i dusimy pod przykryciem, do odparowania wody.
Kapusta zasmażana z boczkiem
Wtedy dodajemy do kapusty trochę smażonego boczku, mieszamy

Tagi:

kapusta