Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetnie smakuje z ziemniakami i kotletem schabowym

Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem

 

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz czarny mielony prymat
  • olej
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem
Kapustę kroimy. Zalewamy wodą. Gotujemy z kostką rosołową. Pieczarki obieramy, kroimy. Smażymy na gorący oleju. Dodajemy do kapusty.Kiedy kapusta będzie miękka przygotowujemy zasmażkę - Smalec rozgrzewamy na patelni, do gorącego wsypujemy mąkę. Rumienimy, zalewamy 1/3 szklanki wody. Po zagotowaniu wlewamy do kapusty. Mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Koperek siekamy, na sam koniec dodajemy do kapusty, mieszamy.
Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem
Kapustę gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem
Pieczarki kroimy, smażymy na oleku. Dodajemy do kapusty.
Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem
Z mąki i smalcu oraz wody przygotowujemy zasmażkę.
Kapusta zasmażana z pieczarkami i koprem
Kapustę mieszamy z posiekanym koprerkiem i uduszonymi pieczarkami.

Tagi:

kapusta