dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kaputa pekinska z sosem vinaigrette

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Chrupiąca kapusta pekińska wymieszana z sosem vinaigrette. Smakowity dodatek do obiadu.

Kaputa pekinska z sosem vinaigrette

Składniki:

Kaputa pekinska z sosem vinaigrette

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 3 łyż oliwy z oliwek
  • 1 1/2 łyż octu winnego
  • szczypta posiekanego koperku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kaputa pekinska z sosem vinaigrette
Kapustę myjemy, osuszamy a następnie siekamy na małe i cienkie paseczki. W kubku mieszamy oliwe z octem, dodajemy koperek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Odstawiamy sos na ok 30 min aby sos nabrał koperkowego aromatu. Następnie wlewamy sos do kapusty i wszystko dokładnie mieszamy.