Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Karbonada wołowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis dla smakoszy wołowiny

Karbonada wołowa

Składniki:

Karbonada wołowa

 

  • 80 dag łopatki wołowej
  • 500 g cebuli
  • 3 łyżki smalcu
  • 2 szklanki jasnego piwa
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1-2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Karbonada wołowa
oczyszczone mięso pokroić w kostkę i na rozgrzanej patelni na smalcu zrumienić, osolić, wyjąc, a na pozostałym tłuszczu poddusić pokrojoną w plasterki cebulę. mięso włożyć do dużego rondla, dodać koncentrat i cebulę z tłuszczem, zalać piwem. dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. z mąki i masła przygotować zasmażkę, dodać ją do mięsa, potrawę jeszcze chwilę dusić a na koniec posypać natką

Tagi:

piwo