Strona główna Karczek duszony w warzywach

Karczek duszony w warzywach

zewa - Przepis na: Karczek duszony w warzywach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1815
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Karczek duszony w warzywach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Mięciutki karczek z warzywami podałam po prostu z pieczywem


trudność: łatwe
czas:

Karczek duszony w warzywach - SKŁADNIKI:

Karczek duszony w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 4-5 plastrów. Na patelni rozgrzać olej, położyć plastry mięsa i podsmażyć na mocnym ogniu z obu stron. Następnie zmniejszyć ogień i podlewając odrobiną bulionu dusić około 10 minut. Następnie przygotowane, obrane i umyte warzywa dowolnie pokroić i wrzucić do podduszonych plastrów karkówki. Wszystko podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. ( jeżeli ktoś nie lubi miękkiej cukinii można dorzucić ją później ) Na kilka minut przed końcem duszenia odparować bez przykrycia nadmiar bulionu. tak przygotowany karczek można podać z pieczywem lub ziemniakami albo kaszą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karczek duszony w warzywach (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2013-04-05 19:52
Smaczności.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Duszona karkówka Karkówka nadziewana dynią i cukinią Karkówka z pieczarkami i papryką
Domowa delikatna wędlina z karkówki Karkówka duszona w kawie Karczek gotowany
Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie Paczuszki z karkówki z kaszanką
Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Szaszłyki z karkówki Karkówka w kolorowej papryce

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane