Strona główna Karczek duszony w warzywach

Karczek duszony w warzywach

zewa - Przepis na: Karczek duszony w warzywach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1766
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Karczek duszony w warzywach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Mięciutki karczek z warzywami podałam po prostu z pieczywem


trudność: łatwe
czas:

Karczek duszony w warzywach - SKŁADNIKI:

Karczek duszony w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 4-5 plastrów. Na patelni rozgrzać olej, położyć plastry mięsa i podsmażyć na mocnym ogniu z obu stron. Następnie zmniejszyć ogień i podlewając odrobiną bulionu dusić około 10 minut. Następnie przygotowane, obrane i umyte warzywa dowolnie pokroić i wrzucić do podduszonych plastrów karkówki. Wszystko podlać bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. ( jeżeli ktoś nie lubi miękkiej cukinii można dorzucić ją później ) Na kilka minut przed końcem duszenia odparować bez przykrycia nadmiar bulionu. tak przygotowany karczek można podać z pieczywem lub ziemniakami albo kaszą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karczek duszony w warzywach (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2013-04-05 19:52
Smaczności.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Karczek w słodkiej papryce i tymianku Karkówkowe roladki ze szczypiorem Karkówka po myśliwsku
Zielone kluski Eli z mięsem Karczek grillowany w ziołowej marynacie Grillowana karkówka w marynacie z ketchupem
Karkówka w pomidorowej marynacie  Staropolska zupa gulaszowa z karkówką Karkówka w pieczeniowym sosie
Karkówka pieczona w czarnej porzeczce Potrawka z cukinią, marchewką i ryżem Pieczona karkówka gyros

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane