Strona główna Karczek nadziewany

Karczek nadziewany

Mięsa « poprzedni | następny »
misia53 - Przepis na: Karczek nadziewany offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 345
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Karczek nadziewany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 12

Mięso najlepiej przygotować na noc ,rano upiec.


trudność: średne
czas:

Karczek nadziewany - SKŁADNIKI:

  • ok. 2 kg karczku
  • 30 dkg mielonego
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • 2 marchewki
  • pietruszka -natka
  • vegeta,sól, pieprz
  • majeranek

Karczek nadziewany - PRZYGOTOWANIE:

Mielone lekko podsmażyć,dodać pokrojone drobno grzybki ,cebulkę i marchewkę i krótko poddusić wszystko razem.Dodać wcześniej namoczoną i odciśniętą kajzerkę oraz jajka i natkę pietruszki. Farsz dobrze doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Karczek rozciąć przez całą długość tak , żeby powstał płat mięsa,lekko zbić tłuczkiem,nałożyć farsz zrolować. Obwiązać nitką lub jak ja to robię -zszywam bawełnianą nitką. Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z solą i dobrze natrzec dookoła mięso ,lekko posypać vegetą i mocno obsypać majerankiem. Postawić w chłodne miejsce na 12 godz. Piec w gorącym piecu w rękawie lub w brytfannie do 2 godz. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę i zdjąć pokrywę .aby pieczeń się przyrumieniła. Jest dobra na cieplo jak i na zimno. Sos z pieczeni można wykorzystać do drugiego dania -jest pyszny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karczek nadziewany (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-04-19 10:11
Już czytając listę składników wszystko mi się podoba.Misia piąteczka ode mnie.
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-04-19 10:18
msewka napisał(a):

Już czytając listę składników wszystko mi się podoba.Misia piąteczka ode mnie.


Robiłam na święta ,fotka też jest.
Skomentuj
Oceń:
0
Doro

Doro
offline

2009-04-19 11:55
Ale apetytu narobilas, napewno wyproboje- do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
acia

acia
offline

2009-04-20 12:10
nadziewanego jeszcze nie robiłam
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-04-22 18:02
Super wygląda Misiu:) już się obśliniłam.
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-04-22 18:13
anullka7 napisał(a):

Super wygląda Misiu:) już się obśliniłam.

karczek jest smaczny tylko zdjęcie mi nie wyszło(za ciemne)
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-04-23 15:50
misia53 napisał(a):

anullka7 napisał(a):

Super wygląda Misiu:) już się obśliniłam.

karczek jest smaczny tylko zdjęcie mi nie wyszło(za ciemne)

Troszeczkę go rozjaśniłam Misiu, na Twoim forum:)
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-04-23 17:23
anullka7 napisał(a):

misia53 napisał(a):

anullka7 napisał(a):

gląda Misiu:) już się obśliniłam.

karczek jest smaczny tylko zdjęcie mi nie wyszło(za ciemne)

Troszeczkę go rozjaśniłam Misiu, na Twoim forum:)[/qu

Bardzo Ci dziękuję anulka , ja bym tego nie umiała zrobić.
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-08-21 23:35
Dla mnie Misiu, to jest Twoj, najbardziej charakterystyczny przepis. Bardzo bym chciala go wyprobowac, ale gdzie ja znajde karczek? Marne szanse, a moze by tak... lopatka?
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2009-08-22 09:15
Sarenka napisał(a):

Dla mnie Misiu, to jest Twoj, najbardziej charakterystyczny przepis. Bardzo bym chciala go wyprobowac, ale gdzie ja znajde karczek? Marne szanse, a moze by tak... lopatka?

dopiero teraz znalazłam ten przepis..ale fajne mięsko! i jakie pyszne!!! (wiem bo robię podobnie:-))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Conchiglioni z łopatką pod beszamelem
Potrawka marchewkowo-ryżowa z kurczakiem Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym
Szynka długo marynowana Pieczona kaczka z miodem Roladki z kurczaka z bazylią
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami Schab w panierce z semoliną

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane