Strona główna Karczek nadziewany

Karczek nadziewany

Mięsa « poprzedni | następny »
misia53 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 345
zdjęcia: 1 z 1
Karczek nadziewany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 12

Mięso najlepiej przygotować na noc ,rano upiec.


trudność: średne
czas:

Karczek nadziewany - SKŁADNIKI:

  • ok. 2 kg karczku
  • 30 dkg mielonego
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 kajzerka
  • 2 marchewki
  • pietruszka -natka
  • vegeta,sól, pieprz
  • majeranek

Karczek nadziewany - PRZYGOTOWANIE:

Mielone lekko podsmażyć,dodać pokrojone drobno grzybki ,cebulkę i marchewkę i krótko poddusić wszystko razem.Dodać wcześniej namoczoną i odciśniętą kajzerkę oraz jajka i natkę pietruszki. Farsz dobrze doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Karczek rozciąć przez całą długość tak , żeby powstał płat mięsa,lekko zbić tłuczkiem,nałożyć farsz zrolować. Obwiązać nitką lub jak ja to robię -zszywam bawełnianą nitką. Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z solą i dobrze natrzec dookoła mięso ,lekko posypać vegetą i mocno obsypać majerankiem. Postawić w chłodne miejsce na 12 godz. Piec w gorącym piecu w rękawie lub w brytfannie do 2 godz. W połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę i zdjąć pokrywę .aby pieczeń się przyrumieniła. Jest dobra na cieplo jak i na zimno. Sos z pieczeni można wykorzystać do drugiego dania -jest pyszny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karczek nadziewany (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-04-19 10:11
Już czytając listę składników wszystko mi się podoba.Misia piąteczka ode mnie.
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-04-19 10:18
msewka napisał(a):

Już czytając listę składników wszystko mi się podoba.Misia piąteczka ode mnie.


Robiłam na święta ,fotka też jest.
Skomentuj
Oceń:
0
Doro

Doro
offline

2009-04-19 11:55
Ale apetytu narobilas, napewno wyproboje- do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
acia

acia
offline

2009-04-20 12:10
nadziewanego jeszcze nie robiłam
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-04-22 18:02
Super wygląda Misiu:) już się obśliniłam.
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-04-22 18:13
anullka7 napisał(a):

Super wygląda Misiu:) już się obśliniłam.

karczek jest smaczny tylko zdjęcie mi nie wyszło(za ciemne)
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-04-23 15:50
misia53 napisał(a):

anullka7 napisał(a):

Super wygląda Misiu:) już się obśliniłam.

karczek jest smaczny tylko zdjęcie mi nie wyszło(za ciemne)

Troszeczkę go rozjaśniłam Misiu, na Twoim forum:)
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2009-04-23 17:23
anullka7 napisał(a):

misia53 napisał(a):

anullka7 napisał(a):

gląda Misiu:) już się obśliniłam.

karczek jest smaczny tylko zdjęcie mi nie wyszło(za ciemne)

Troszeczkę go rozjaśniłam Misiu, na Twoim forum:)[/qu

Bardzo Ci dziękuję anulka , ja bym tego nie umiała zrobić.
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-08-21 23:35
Dla mnie Misiu, to jest Twoj, najbardziej charakterystyczny przepis. Bardzo bym chciala go wyprobowac, ale gdzie ja znajde karczek? Marne szanse, a moze by tak... lopatka?
Skomentuj
Oceń:
0
Pyza

Pyza
offline

2009-08-22 09:15
Sarenka napisał(a):

Dla mnie Misiu, to jest Twoj, najbardziej charakterystyczny przepis. Bardzo bym chciala go wyprobowac, ale gdzie ja znajde karczek? Marne szanse, a moze by tak... lopatka?

dopiero teraz znalazłam ten przepis..ale fajne mięsko! i jakie pyszne!!! (wiem bo robię podobnie:-))
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Kotlety mielone nadziane kalafiorem
Kofty wieprzowe Wołowe roladki z dynią w sosie pieczarkowym Pasztet z żurawiną
Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Pularda ze smardzami
Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią Pieczeń z dzika z kaszą gryczaną Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane