Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne mięsko można upiec i w piekarniku i na grillu. Możemy je podawać i na zimno do chleba i na gorąco.

Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich

 

Sposób przygotowania:

Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich
Umyty i osuszony karczek pokroić w plastry. Plastry karczku wysmarować z obu stron oliwą i musztardą. Oprószyć kucharkiem, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Plastry karczku ułożyć jeden na drugim i wstawić na kilka minut do lodówki. Potem przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez ponad godzinę aż mięso się ładnie zarumieni. Wyjąć i podawać. 
Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry.
Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich
Plastry mięsa wysmarować oliwą i musztardą.
Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich
Mięso oprószyć przyprawami i ziołami i ułożyć jeden plaster na drugim.
Karczek w musztardzie i ziołach prowansalskich
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Tagi:

zioła