Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karczek w słodkiej papryce i tymianku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny, zamarynowany wcześniej karczek wieprzowy możemy upiec nie tylko w piekarniku ale również na grillu.

Karczek w słodkiej papryce i tymianku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek w słodkiej papryce i tymianku

 

  • 80 dkg karczku wieprzowego
  • 50 ml oliwy
  • przyprawa kucharek
  • pieprz
  • papryka słodka mielona
  • tymianek

 

Sposób przygotowania:

Karczek w słodkiej papryce i tymianku
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry. Natrzeć oliwą, oprószyć przyprawą kucharek, pieprzem, słodką papryką mielona oraz tymiankiem. Przyprawy wklepać w mięso. Mięso odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie przełożyć do wysmarowanej oliwą blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę. Podawać z ziemniakami i surówką.
Karczek w słodkiej papryce i tymianku
Mięso natrzeć oliwą i przyprawami i odstawić do lodówki.
Karczek w słodkiej papryce i tymianku
Mięso przełożyć do wysmarowanej oliwą blaszki.
Karczek w słodkiej papryce i tymianku
Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Karczek w słodkiej papryce i tymianku
Karczek piec przez około 1 godzinę i podawać.

Tagi:

przyprawy