Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Karczek w sosie pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobry karczek w takim sosie

Karczek w sosie pieczeniowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karczek w sosie pieczeniowym

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek w sosie pieczeniowym
Karkówkę pokroić na grubsze plastry. Ziarna jałowca zemleć w młynku, wymieszać z ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem. Plastry karkówki obsypać ziołami, odstawić na 2 godz.w chłodne miejsce. Po tym czasie każdy plaster karkówki, obtaczać w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dusić do miękkości mięsa. Sosy przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać rozrobiony sos do mięsa, dusić jeszcze na wolnym ogniu ok. 8 minut.
Karczek w sosie pieczeniowym
plastry karkówki zostały obtoczone w mące, przygotowane do smażenia
Karczek w sosie pieczeniowym
karkówka obsmażona, przełożona do rondla, podlana wodą

Tagi:

zioła sosy