Strona główna Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Karkówka « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - Przepis na: Karczek zapiekany z pieczarkami i serem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Karczek zapiekany w piekarniku z serem, pieczarkami i cebulką - pycha.


trudność: łatwe
czas:

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem - SKŁADNIKI:

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć kucharkiem, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielony. Wysmarować ketchupem. Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakami. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć kucharkiem, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę). Kiedy mięso będzie miękkie rozłożyć na nim plastry sera i piec aż się rozpuści. Podawać z frytkami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karczek zapiekany z pieczarkami i serem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Duszona karkówka Karkówka nadziewana dynią i cukinią Karkówka z pieczarkami i papryką
Domowa delikatna wędlina z karkówki Karkówka duszona w kawie Karczek gotowany
Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie Paczuszki z karkówki z kaszanką
Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Szaszłyki z karkówki Karkówka w kolorowej papryce

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj