Wafelek2601

Wafelek2601

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 808]

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karczek zapiekany w piekarniku z serem, pieczarkami i cebulką - pycha.

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Sposób przygotowania:

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć kucharkiem, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielony. Wysmarować ketchupem. Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakami. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć kucharkiem, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę). Kiedy mięso będzie miękkie rozłożyć na nim plastry sera i piec aż się rozpuści. Podawać z frytkami i surówką.