Strona główna Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Karkówka « poprzedni | następny »
Wafelek2601 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 5
Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Karczek zapiekany w piekarniku z serem, pieczarkami i cebulką - pycha.


trudność: łatwe
czas:

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem - SKŁADNIKI:

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć kucharkiem, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielony. Wysmarować ketchupem. Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakami. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć kucharkiem, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę). Kiedy mięso będzie miękkie rozłożyć na nim plastry sera i piec aż się rozpuści. Podawać z frytkami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karczek zapiekany z pieczarkami i serem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Grillowana karkówka z musem paprykowym Pieczona karkówka w piwnej skorupce Łopatka w sosie chrzanowym
Duszona karkówka Karkówka nadziewana dynią i cukinią Karkówka z pieczarkami i papryką
Domowa delikatna wędlina z karkówki Karkówka duszona w kawie Karczek gotowany
Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Karczek pieczony w winie Paczuszki z karkówki z kaszanką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane