Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Karczek zapiekany w piekarniku z serem, pieczarkami i cebulką - pycha.

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć kucharkiem, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielony. Wysmarować ketchupem. Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakami. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć kucharkiem, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę). Kiedy mięso będzie miękkie rozłożyć na nim plastry sera i piec aż się rozpuści. Podawać z frytkami i surówką.
Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
Mięso wysmarować oliwą, przyprawami i ketchupem.
Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
Na mięsie ułożyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę.
Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
Chwilę przed wyjęciem z piekarnika przykryć żółtym serem.

Tagi:

sery ser