patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Karkówka duszona w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna karkówka a zarazem lekka dla wszystkich. Robi się ją bardzo szybko i jest odpowiednia do obiadu czy kanapek.

Karkówka duszona w warzywach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karkówka duszona w warzywach

 

  • 4 grube plastry karkówki
  • Marchewka
  • Pietruszka
  • 1/2 pora
  • 1 Cebula
  • Przyprawy: sól cebulowa, pieprz, czosnek granulowany, wegeta,
  • 50 ml wody

Sposób przygotowania:

Karkówka duszona w warzywach
Plastry mięsa dokładnie rozbijam. Następnie kazdy plaster doprawiam. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym.

Marchewkę i pietruszkę obieram a następnie kroję w słupki. Pora obieram i kroję w drobne plastry. Cebulę obieram i kroję w grube plastry albo pół plastry. Warzywami obkładam mięso.

Na koniec podlewam ok 50 ml wody.

Mięso duszę w piekarniku pod przykryciem ok 60 min w 180 stopniach. Smacznego.
Karkówka duszona w warzywach
Karkówkę posypuję warzywami, doprawiam i podlewam wodą.