pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Karkówka marynowana smażona i pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

marynowana w oleju po suszonych pomidorach

Karkówka marynowana smażona i pieczona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka marynowana smażona i pieczona

 

  • karkówka 40 dag
  • olej z suszonych pomidorów 2 łyżki
  • przyprawa do mięsa

Sposób przygotowania:

Karkówka marynowana smażona i pieczona
Karkówkę kroimy w plastry grubości 1-2 cm. Lekko rozbijamy pięścią i nacieramy ulubioną przyprawą do mięsa. Następnie dokładnie nacieramy aromatycznym olej po suszonych pomidorach. Tak zakonserwowane plastry odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Gdy się zarumienią przekładamy do piekarnika i pieczemy około 10-15 minut w temp. 190°C. Smacznego.
Karkówka marynowana smażona i pieczona
Plastry karkówki nacieramy ulubioną przyprawą i zalewamy olejem
Karkówka marynowana smażona i pieczona
Po marynowaniu smażymy na mocno rozgrzanej patelni grillowej
Karkówka marynowana smażona i pieczona
Następnie przekładamy na blaczkę i zapiekamy w piekarniku
Karkówka marynowana smażona i pieczona
Dobrze zrobiona karkówka powinna być różowa po przekrojeniu