gosiaczek m.

gosiaczek m.

Kucharz
[Przepisów: 10]

karkówka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

soczysta w pysznym sosiku

karkówka pieczona

Składniki:

karkówka pieczona

 

  • 1.20 kg karkówki,
  • 1/2kg pieczarek lub grzybów,
  • 3 cebule.

Sposób przygotowania:

karkówka pieczona
zalewa: 2.5 łyżki magi, 5 łyżek cukru, 5 łyżek octu winnegolub jabłkowego, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 7-8 łyżek wody. Mięso pokroić w plastry 1 cm. Panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki pokroić w plastry, śliwki na półcebulę w krążki wyłożyć mięso. Zalać zalewą piec około1 godziny.