Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Karkówka pieczona, marynowana w mleku z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Łagodna w smaku, pieczona, domowa karkówka. Na zimno najlepiej smakuje na kromce świeżego chleba z musztardą, na ciepło możemy podać ją do obiadu - ziemniaków lub kaszy.

Karkówka pieczona, marynowana w mleku z majonezem

Składniki:

Karkówka pieczona, marynowana w mleku z majonezem

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona, marynowana w mleku z majonezem
Karczek umyć i osuszyć.

Składniki na marynatę połączyć razem.

Mięso umieścić w marynacie, odstawić na dobę do lodówki ( trzymając je pod przykryciem aby nie przeszło innymi zapachami)

Po 12 godz przekręcić mięso.

Następnie zawinąć w folię aluminiową, piec około 90 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.