Strona główna Karkówka pieczona na soli

Karkówka pieczona na soli

Mięsa « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Karkówka pieczona na soli offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1773
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Karkówka pieczona na soli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

karkówka pieczona na soli pobiera tej soli tyle ile potrzebuje


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Karkówka pieczona na soli - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg karkówki
  • 200 g musztardy francuskiej
  • 1 kg soli gruboziarnistej

Karkówka pieczona na soli - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć o suszyć papierowym ręcznikiem. Formę do pieczenia mięs wysypać solą. Położyć na nią karkówkę lekko dociskając. Całą powierzchnię karkówki, która wystaje ponad sól posmarować musztardą. Tak przygotowane mięso odstawić na godzinę. Po tym czasie piec w 180 stopniach przez 90-100 minut. Po wyjęciu z piekarnika karkówkę odstawić na około 15 minut. Musztarda będzie spalona więc należy ją usunąć. Karkówkę kroić w plastry, podawać z sosem chrzanowym, mięsnym lub na zimno do pieczywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka pieczona na soli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Kurczak pieczony w jabłkach
Pomidorowy gulasz z papryką Królik z sosem i marchewką Schab w sosie pomidorowym
Niby gulasz z szaszłyka Taco z indykiem i pomidorem Grillowany karczek musztardowy
Kurczak po włosku Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane