Strona główna Karkówka pieczona na soli

Karkówka pieczona na soli

Mięsa « poprzedni | następny »
zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1842
zdjęcia: 1 z 3
Karkówka pieczona na soli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

karkówka pieczona na soli pobiera tej soli tyle ile potrzebuje


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Karkówka pieczona na soli - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg karkówki
  • 200 g musztardy francuskiej
  • 1 kg soli gruboziarnistej

Karkówka pieczona na soli - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć o suszyć papierowym ręcznikiem. Formę do pieczenia mięs wysypać solą. Położyć na nią karkówkę lekko dociskając. Całą powierzchnię karkówki, która wystaje ponad sól posmarować musztardą. Tak przygotowane mięso odstawić na godzinę. Po tym czasie piec w 180 stopniach przez 90-100 minut. Po wyjęciu z piekarnika karkówkę odstawić na około 15 minut. Musztarda będzie spalona więc należy ją usunąć. Karkówkę kroić w plastry, podawać z sosem chrzanowym, mięsnym lub na zimno do pieczywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka pieczona na soli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Pieczony kurczak z sosem czekoladowym Roladki drobiowe z  bananem i  śliwką Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami
Kurczak z ryżem i brokułami Chrzanowe żeberka Brokułowe udka  z serem
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą Paprykowe flaczki Udka faszerowane brokułami
Roladki z fasolką i pieczarkami Paprykowy kurczak Duszone mięso z królika

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane