Strona główna Karkówka pieczona na soli

Karkówka pieczona na soli

Mięsa « poprzedni | następny »
zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1924
zdjęcia: 1 z 3
Karkówka pieczona na soli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

karkówka pieczona na soli pobiera tej soli tyle ile potrzebuje


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Karkówka pieczona na soli - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg karkówki
  • 200 g musztardy francuskiej
  • 1 kg soli gruboziarnistej

Karkówka pieczona na soli - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć o suszyć papierowym ręcznikiem. Formę do pieczenia mięs wysypać solą. Położyć na nią karkówkę lekko dociskając. Całą powierzchnię karkówki, która wystaje ponad sól posmarować musztardą. Tak przygotowane mięso odstawić na godzinę. Po tym czasie piec w 180 stopniach przez 90-100 minut. Po wyjęciu z piekarnika karkówkę odstawić na około 15 minut. Musztarda będzie spalona więc należy ją usunąć. Karkówkę kroić w plastry, podawać z sosem chrzanowym, mięsnym lub na zimno do pieczywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka pieczona na soli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Roladki schabowe nadziewane Aromatyczna szynka Kurczak w płatkach kukurydzianych
Wątróbka wieprzowa w sosie śmietanowym Parówki po angielsku Gulasz wieprzowy w sosie paprykowym
Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej
Gęsta zupa Rodzinna Domowa wędlina z łopatki Podudzia z kurcząt z orzechami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane