Strona główna Karkówka pieczona na soli

Karkówka pieczona na soli

Mięsa « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Karkówka pieczona na soli offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1780
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Karkówka pieczona na soli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

karkówka pieczona na soli pobiera tej soli tyle ile potrzebuje


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Karkówka pieczona na soli - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg karkówki
  • 200 g musztardy francuskiej
  • 1 kg soli gruboziarnistej

Karkówka pieczona na soli - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć o suszyć papierowym ręcznikiem. Formę do pieczenia mięs wysypać solą. Położyć na nią karkówkę lekko dociskając. Całą powierzchnię karkówki, która wystaje ponad sól posmarować musztardą. Tak przygotowane mięso odstawić na godzinę. Po tym czasie piec w 180 stopniach przez 90-100 minut. Po wyjęciu z piekarnika karkówkę odstawić na około 15 minut. Musztarda będzie spalona więc należy ją usunąć. Karkówkę kroić w plastry, podawać z sosem chrzanowym, mięsnym lub na zimno do pieczywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka pieczona na soli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie Śliwkowo-paprykowe pałki z kaszą gryczaną Filet kukurydziano - otrębowy
Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków Mielonka ze słoika Roladki drobiowe z fasolką szparagową
Królik z rusztu Piersi w delikatnym sosie z kanią Pulpety wieprzowe w sosie grzybowym
Drobiowo pieczarkowe kotleciki Potrawka drobiowa a'la paella Pieczone podudzia z kurczaka z suszonymi jabłkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane