Strona główna Karkówka pieczona na soli

Karkówka pieczona na soli

Mięsa « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Karkówka pieczona na soli offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1773
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Karkówka pieczona na soli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

karkówka pieczona na soli pobiera tej soli tyle ile potrzebuje


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Karkówka pieczona na soli - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg karkówki
  • 200 g musztardy francuskiej
  • 1 kg soli gruboziarnistej

Karkówka pieczona na soli - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć o suszyć papierowym ręcznikiem. Formę do pieczenia mięs wysypać solą. Położyć na nią karkówkę lekko dociskając. Całą powierzchnię karkówki, która wystaje ponad sól posmarować musztardą. Tak przygotowane mięso odstawić na godzinę. Po tym czasie piec w 180 stopniach przez 90-100 minut. Po wyjęciu z piekarnika karkówkę odstawić na około 15 minut. Musztarda będzie spalona więc należy ją usunąć. Karkówkę kroić w plastry, podawać z sosem chrzanowym, mięsnym lub na zimno do pieczywa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka pieczona na soli  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Żołądki w pomidorach Szynka z indyka z szynkowara
Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Roladki drobiowe z brokułem Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem Tradycyjne zrazy z boczkiem,cebulą i ogórkiem Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Udka w czerwonym curry z morelami Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane