Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karkówka pieczona w musztardzie i cząbrze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne mięso i do ziemniaczków i na kanapkę. Warto podawać z chrzanem - wtedy podkreślany jego smak.

Karkówka pieczona w musztardzie i cząbrze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka pieczona w musztardzie i cząbrze

 

  • 70 dkg karkówki wieprzowej
  • 4 łyżki oliwy
  • kucharek
  • pieprz
  • 4 łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki cząbru suszonego

 

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona w musztardzie i cząbrze
Umyte mięso pokroić w plastry. Wysmarować oliwą, natrzeć pieprzem i kucharkiem. Wysmarować musztardą. Oprószyć cząbrem suszonym. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Wstawić do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ponad godzinę. Podawać i na zimno i na gorąco.
Karkówka pieczona w musztardzie i cząbrze
Mięso wysmarować oliwą i natrzeć przyprawami.
Karkówka pieczona w musztardzie i cząbrze
Mięso natrzeć musztardą i oprószyć cząbrem.
Karkówka pieczona w musztardzie i cząbrze
Zamarynowane mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Karkówka pieczona w musztardzie i cząbrze
Piec ponad godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.