zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2024]

Karkówka po chłopsku

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne i syte jedzonko ..........

Karkówka po chłopsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka po chłopsku

Sposób przygotowania:

Karkówka po chłopsku

Karkówkę umyć, pokroić na grubsze plastry, po czym oprószyć przyprawami. Cebulę po oczyszczeniu pokroić w półplasterki, tak samo pokroić pieczarki. Na patelni mocno rozgrzać olej, ułożyć karkówkę i obsmażyć z obu stron. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i na dno wyłożyć kapustę. Oprószyć ja solą i pieprzem. Na kapustę wyłożyć podsmażone plastry karkówki, na karkówkę wysypać cebulą a na cebulę pieczarki. Wierzch oprószyć przyprawami. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i przed włożeniem naczynia do piekarnika piórka masła rozrzucić po pieczarkach. Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika i piec 40 minut. Podawać na gorąco ( my lubimy po prostu z pieczywem ).

Redakcja poleca: