Strona główna Karkówka po chłopsku

Karkówka po chłopsku

zewa - Przepis na: Karkówka po chłopsku offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1811
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Karkówka po chłopsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszne i syte jedzonko ..........


trudność: łatwe
czas:

Karkówka po chłopsku - SKŁADNIKI:

  • 1,2 kg karkówki
  • 1 duża cebula
  • 350 g pieczarek
  • 600 g gotowanej kapusty kiszonej
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • papryka ostra do smaku
  • 1 łyżka masła

Karkówka po chłopsku - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć, pokroić na grubsze plastry, po czym oprószyć przyprawami. Cebulę po oczyszczeniu pokroić w półplasterki, tak samo pokroić pieczarki. Na patelni mocno rozgrzać olej, ułożyć karkówkę i obsmażyć z obu stron. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i na dno wyłożyć kapustę. Oprószyć ja solą i pieprzem. Na kapustę wyłożyć podsmażone plastry karkówki, na karkówkę wysypać cebulą a na cebulę pieczarki. Wierzch oprószyć przyprawami. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i przed włożeniem naczynia do piekarnika piórka masła rozrzucić po pieczarkach. Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika i piec 40 minut. Podawać na gorąco ( my lubimy po prostu z pieczywem ).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka po chłopsku (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2013-02-02 19:36
Mniam mniam :)
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-02-02 19:41
aż ślinotoku dostałam...lubię takie mięsiwo:)
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2013-02-02 19:46
Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-02-02 19:49
zewa napisał(a):

Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.

nie dziwię się ..jak przez monitor smakuje!
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2013-02-02 19:53
2milutka napisał(a):

zewa napisał(a):

Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.

nie dziwię się ..jak przez monitor smakuje!

:)
Skomentuj
Oceń:
0
-Natka-

-Natka-
offline

2013-02-03 12:00
Świetne mięsko! Muszę kiedyś zrobić podobne.
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa
offline

2013-02-03 12:09
Pyszne jedzonko, mój Zbyś takie uwielbia;)
Skomentuj
Oceń:
0
gusia1000

gusia1000
offline

2013-02-03 17:48
Syte jadło dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane