Strona główna Karkówka po chłopsku

Karkówka po chłopsku

zewa - autor przepisu Karkówka po chłopsku offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1655
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Karkówka po chłopsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszne i syte jedzonko ..........


trudność: łatwe
czas:

Karkówka po chłopsku - SKŁADNIKI:

  • 1,2 kg karkówki
  • 1 duża cebula
  • 350 g pieczarek
  • 600 g gotowanej kapusty kiszonej
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • papryka ostra do smaku
  • 1 łyżka masła

Karkówka po chłopsku - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć, pokroić na grubsze plastry, po czym oprószyć przyprawami. Cebulę po oczyszczeniu pokroić w półplasterki, tak samo pokroić pieczarki. Na patelni mocno rozgrzać olej, ułożyć karkówkę i obsmażyć z obu stron. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i na dno wyłożyć kapustę. Oprószyć ja solą i pieprzem. Na kapustę wyłożyć podsmażone plastry karkówki, na karkówkę wysypać cebulą a na cebulę pieczarki. Wierzch oprószyć przyprawami. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i przed włożeniem naczynia do piekarnika piórka masła rozrzucić po pieczarkach. Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika i piec 40 minut. Podawać na gorąco ( my lubimy po prostu z pieczywem ).



Komentarze do Karkówka po chłopsku (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2013-02-02 19:36
Mniam mniam :)
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-02-02 19:41
aż ślinotoku dostałam...lubię takie mięsiwo:)
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2013-02-02 19:46
Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-02-02 19:49
zewa napisał(a):

Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.

nie dziwię się ..jak przez monitor smakuje!
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2013-02-02 19:53
2milutka napisał(a):

zewa napisał(a):

Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.

nie dziwię się ..jak przez monitor smakuje!

:)
Skomentuj
Oceń:
0
-Natka-

-Natka-
offline

2013-02-03 12:00
Świetne mięsko! Muszę kiedyś zrobić podobne.
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa
offline

2013-02-03 12:09
Pyszne jedzonko, mój Zbyś takie uwielbia;)
Skomentuj
Oceń:
0
gusia1000

gusia1000
offline

2013-02-03 17:48
Syte jadło dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab smażony w klasycznej panierce Szynka wieprzowa peklowana pieczona Chrzanowy schab gotowany
Makaron spaghetti z gulaszem wieprzowym z papryką Zrolowany boczek pieczony Spaghetti z mięsem mielonym
Duszona wieprzowinka Tajskie żeberka z grilla Pasztet wieprzowo grzybowy
Polędwiczki w sosie truskawkowym Polędwiczka wieprzowa na zielono Pulpety w sosie cytrynowym
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane