Strona główna Karkówka po chłopsku

Karkówka po chłopsku

zewa - Przepis na: Karkówka po chłopsku offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1747
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Karkówka po chłopsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszne i syte jedzonko ..........


trudność: łatwe
czas:

Karkówka po chłopsku - SKŁADNIKI:

  • 1,2 kg karkówki
  • 1 duża cebula
  • 350 g pieczarek
  • 600 g gotowanej kapusty kiszonej
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • papryka ostra do smaku
  • 1 łyżka masła

Karkówka po chłopsku - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć, pokroić na grubsze plastry, po czym oprószyć przyprawami. Cebulę po oczyszczeniu pokroić w półplasterki, tak samo pokroić pieczarki. Na patelni mocno rozgrzać olej, ułożyć karkówkę i obsmażyć z obu stron. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i na dno wyłożyć kapustę. Oprószyć ja solą i pieprzem. Na kapustę wyłożyć podsmażone plastry karkówki, na karkówkę wysypać cebulą a na cebulę pieczarki. Wierzch oprószyć przyprawami. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i przed włożeniem naczynia do piekarnika piórka masła rozrzucić po pieczarkach. Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika i piec 40 minut. Podawać na gorąco ( my lubimy po prostu z pieczywem ).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka po chłopsku (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2013-02-02 19:36
Mniam mniam :)
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-02-02 19:41
aż ślinotoku dostałam...lubię takie mięsiwo:)
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2013-02-02 19:46
Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-02-02 19:49
zewa napisał(a):

Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.

nie dziwię się ..jak przez monitor smakuje!
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2013-02-02 19:53
2milutka napisał(a):

zewa napisał(a):

Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.

nie dziwię się ..jak przez monitor smakuje!

:)
Skomentuj
Oceń:
0
-Natka-

-Natka-
offline

2013-02-03 12:00
Świetne mięsko! Muszę kiedyś zrobić podobne.
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa
offline

2013-02-03 12:09
Pyszne jedzonko, mój Zbyś takie uwielbia;)
Skomentuj
Oceń:
0
gusia1000

gusia1000
offline

2013-02-03 17:48
Syte jadło dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Krokiety naleśnikowe z mięsem Zielone kluski Eli z mięsem Rolady wieprzowe Eli z bobem
Wieprzowina po chińsku z sezamem Zapiekane cukinie z mięsem i kaszą Schab w duszonych warzywach
Polędwica Eli z bobem Bawarska golonka Schab zapiekany pod pierzynką z gąsek
Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym Wieprzowina  z kalafiorem Karczek grillowany w ziołowej marynacie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane