Strona główna Karkówka po chłopsku

Karkówka po chłopsku

zewa - Przepis na: Karkówka po chłopsku offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1817
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Karkówka po chłopsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszne i syte jedzonko ..........


trudność: łatwe
czas:

Karkówka po chłopsku - SKŁADNIKI:

  • 1,2 kg karkówki
  • 1 duża cebula
  • 350 g pieczarek
  • 600 g gotowanej kapusty kiszonej
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
  • papryka ostra do smaku
  • 1 łyżka masła

Karkówka po chłopsku - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę umyć, pokroić na grubsze plastry, po czym oprószyć przyprawami. Cebulę po oczyszczeniu pokroić w półplasterki, tak samo pokroić pieczarki. Na patelni mocno rozgrzać olej, ułożyć karkówkę i obsmażyć z obu stron. Naczynie żaroodporne posmarować masłem i na dno wyłożyć kapustę. Oprószyć ja solą i pieprzem. Na kapustę wyłożyć podsmażone plastry karkówki, na karkówkę wysypać cebulą a na cebulę pieczarki. Wierzch oprószyć przyprawami. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i przed włożeniem naczynia do piekarnika piórka masła rozrzucić po pieczarkach. Naczynie zakryć pokrywką i wstawić do piekarnika i piec 40 minut. Podawać na gorąco ( my lubimy po prostu z pieczywem ).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka po chłopsku (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2013-02-02 19:36
Mniam mniam :)
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-02-02 19:41
aż ślinotoku dostałam...lubię takie mięsiwo:)
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2013-02-02 19:46
Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.
Skomentuj
Oceń:
0
2milutka

2milutka
offline

2013-02-02 19:49
zewa napisał(a):

Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.

nie dziwię się ..jak przez monitor smakuje!
Skomentuj
Oceń:
0
zewa

zewa
offline

2013-02-02 19:53
2milutka napisał(a):

zewa napisał(a):

Wiecie co ? W pierwszej wersji miały być bitki w sosie, ale zmieniłam opcję i nie żałuję. Bo mięcho naprawdę pyszne wyszło.

nie dziwię się ..jak przez monitor smakuje!

:)
Skomentuj
Oceń:
0
-Natka-

-Natka-
offline

2013-02-03 12:00
Świetne mięsko! Muszę kiedyś zrobić podobne.
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa
offline

2013-02-03 12:09
Pyszne jedzonko, mój Zbyś takie uwielbia;)
Skomentuj
Oceń:
0
gusia1000

gusia1000
offline

2013-02-03 17:48
Syte jadło dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym Suszony schab na włoską nutę
Duszona łopatka z kurkami Pulpeciki cherry Schab z wędzonym kurczakiem
Schab marynowany suszony Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem
Zrazy ze schabu tradycyjne Łopatka w sosie chrzanowym Pierogi z kapustą, grzybami i golonką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane