msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Karkówka ulubiona.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatne mięsko -aromatyczne i pyszne.

Karkówka ulubiona.

Składniki:

Karkówka ulubiona.

 

  • 5 plastrów karkówki b/k
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • pieprz ziołowy i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Karkówka ulubiona.
Mięso opłukać i osuszyć.Każdy plaster posolić i oprószyć pieprzem ziołowym.
Olej,musztardę,majonez i keczup wymieszać,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.Natrzeć marynatą mięso i w zamkniętym pojemniku wstawić do lodówki-najlepiej na noc.
Piec w rękawie do pieczenia w 200 stopniach ok.1 godziny.
Mięso jest kruche, miękkie i pyszne.Podałam z ziemniakami i mizerią z ogórków.