Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Karkówka w cebulii

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniała duszona karkówka w cebulii

Karkówka w cebulii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w cebulii

 

  • 50 dag karkówki
  • 5 dużych cebul
  • przyprawa do karkówki
  • papryka słodka mielona
  • oregano
  • sól ziołowa
  • grubo zmielony pieprz
  • 1/4 szkl wody

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w cebulii
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry, które następnie delikatnie rozbić. Każdy plaster karkówki dobrze natrzeć z każdej strony przyprawą do karkówki, papryką słodką mieloną oraz oreganem, a następnie odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia każdy plaster karkówki obsmażyć z każdej strony na patelni. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dusić na oleju przez 15 min, doprawić do smaku solą ziołową oraz grubo zmielonym pieprzem. Karkówkę przełożyć cebulką, dodać wodę i dusić na małym ogniu 40 min.
Karkówka w cebulii
Karkówka w cebulii
Karkówka w cebulii
Karkówka w cebulii