pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Karkówka w jogurtowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delikatna i krucha karkówka w pomidorowo-jogurtowym sosie.

Karkówka w jogurtowym sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karkówka w jogurtowym sosie

 

  • ok 60 dag karkówki
  • kilka łyżek koncentratu pomidowego
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • kilka suszonych grzybków
  • vegeta

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w jogurtowym sosie
Karkówkę opłukać i pokroić w kostkę. Oprószyć mięso vegetą. Przełożyć do rondelka i podlać wodą. dodać grzybki. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok 35 minut. W razie konieczności dodać gorącej wody - ja w czasie gotowania dodawałam jej 3 razy. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Dusić nadal pod przykryciem, na wolnym ogniu ok pół godziny. Na koniec dodać jogurt, Wymieszać.
Karkówka w jogurtowym sosie
Mięso umyć pokroić w kostkę i oprószyć vegetą
Karkówka w jogurtowym sosie
Razem z grzybkami dusić mięso pół godziny
Karkówka w jogurtowym sosie
Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy
Karkówka w jogurtowym sosie
Na koniec zabielamy sos naturalnym jogurten