Strona główna Karkówka w ketchupie i majonezie

Karkówka w ketchupie i majonezie

Dania, Mięsa « poprzedni | następny »
roszpunks offline

Kuchcik
Przepisy: 11
zdjęcia: 1 z 5
Karkówka w ketchupie i majonezie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

karkówka w ketchupie jest przepyszna, najlepszy na obiad w niedzielę, zdecydowanie nie jest dietetyczny, ale można raz zaszaleć! :)


trudność: łatwe
czas:

Karkówka w ketchupie i majonezie - SKŁADNIKI:

  • ok 3,4 plastrów karkówki
  • ketchup
  • majonez
  • ser żółty
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • oliwa
  • dodatki:
  • pure ziemniaczane z koperkiem
  • sałata z roszponki, rzodkiewki z winegretem
  • kalafior

Karkówka w ketchupie i majonezie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso najlepiej zamarynować dzień wcześniej, na noc - wtedy aromat jest zdecydowanie większy. Zamarynowane plastry karkówki (sól, pieprz, majeranek, czosnek), możemy pokroić na mniejsze. Następnie układamy je w wysmarowanym wcześniej oliwą naczyniu żaroodpornym. Smarujemy dość cienką warstwą ketchupu, tak aby każdy kawałek był pokryty. Następnie układamy plastry sera żółtego, a na koniec smarujemy majonezem. Ta warstwa może być już nieco grubsza, gdyż wtedy ser będzie miękki a z całości powstanie pyszny sos. Wkładamy do piekarnika koniecznie pod przykryciem - na ok 1h (doglądamy, wyjmujemy wtedy kiedy mięso będzie miękkie, a przed wyjęciem, odsłaniamy, by lekko się przypiekło) Podajemy z pure ziemniaczanym, sałatą czy kalafiorem smacznego! :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Karkówka w ketchupie i majonezie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kluski śląskie z kurkowym sosem Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Pizza z kurczakiem i brokułami
Marchewkowe pęczotto Potrawka fasolowa z kiełbaskami Kolorowe krokiety z jarmużem
Naleśniki z karmelowym sosem i bananami Jesienny makaron z dynią Drobiowy gulasz z dynią
Czekoladowe pierogi z dynią Kolorowe risotto z dynią Kotleciki brokułowo - jajeczne

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane